Django dance wear

Over ons

Passie voor dans

De passie, De kennis, De merken. 35 jaar geleden zijn wij vanuit een passie voor dans Django Dancewear gestart, met het doel om de dansers en turners in Nederland & België een betere en bredere keuze in dans en turn artikelen te geven.

12 september 1986

12 september opent Django Dancewear voor het eerst zijn deuren. Frank Paffen opent de speciaalzaak voor dans- en turnkleding in de garage van zijn ouders, die is omgebouwd tot winkel.

Al snel blijkt de garage te klein.

1986

27 maart 1987

27 maart verhuisden wij van de garage naar de Hoofdstraat en de  opening van Djangeo Dancewear op de Hoofdstraat 12 in Amstenrade is een feit.

In een periode van 2 maanden is het woonhuis op de hoofdstraat omgebouwd tot winkel.

1987

Augustus 1989

Augustus word een tweede Django vestiging geopend in Maastricht, in de komende jaren zijn er een vestiging in Nuenen en Roermond geopend onder de naam Django Dancewear, gerund door de familie, onder de naam en in samenwerking met Django Dancewear en het bestaande productie atelier waar wij voor de winkels en voor turn- en jazzverenigingen kleding maakten op aanvraag.

1989

5 jaar Django Danewear

5 jaar Django Dancewear, destijds de schouwburg in Heerlen afgehuurd om alle verenigingen en ballet- en dansscholen de mogelijkheid te bieden om demo’s te geven. Dit om jonge dansers eens in de schijnwerpers te laten staan in een schouwburg.

1991

Wereld Gymnastrada geleverd

Voor de eerste keer de wereld Gymnastrada geleverd met speciaal ontworpen catsuit met bijpassende bike broekjes voor de jazzafdeling van de KNGU.

1993

10 jaar Django Dancewear

Django Dancewear 10 jarig bestaat, dit vieren wij uitgebreid met diverse acties maar ook met een geweldige en succesvolle modeshow i.s.m. Scope Voerendaal.

1996

Wij staan voor de keuze

Wij staan voor de keuze: Maastricht en Amstenrade te moderniseren en te veranderen of Maastricht af te stoten en een grote verbouwing in Amstenrade te realiseren.

Voor dit laatste kiezen wij, de winkel in Amstenrade word verbouwd waardoor de winkel 15 mtr diep en 40m2 extra oppervlakte erbij komt.

2000

Phili Paffen overleden

Phili Paffen mede grondlegster en grote inspirator van Django Dancewear overlijdt, wat voor iedereen een grote schok is.

2005

Nieuwe uitstraling

De zaak in Amstenrade is wel groter geworden maar nu word de voorkant onder handen genomen en krijgt het pand totaal nieuwe uitstraling.

Samen met “STUDIOTT” interieurontwerper studio uit Oirsbeek  komt de zaak  binnen met een geheel nieuw interieur.

2006

Website en webshop online

De website en webshop van Django gaan online, waar tot 2020 mee gewerkt wordt.

2008

Vertegenwoordiger merken

Worden wij als Django Dancewear  vertegenwoordiger van de merken: Dimenzione Danza, Sodanca en Wear Moi voor de Nederlandse markt.

2009

25 jarig bestaan

25 jarig bestaan, naast diverse acties in samenwerking met de leveranciers van Django Dancewear is er een dansstage dag georganiseerd gratis voor de klanten van Django Dancewear waar zij lessen konden volgen van Tara J Masimer, Jane Lord en Manouk.

2011

Leveren Nationale Ballet Academie in Amsterdam

Mogen wij als Django Dancewear en mede door de agentuur “Wear Moi” de Nationale Ballet Academie in Amsterdam gaan leveren. Dit om Wear Moi en zeker ook Django Dancewear nog meer op de kaart te zetten in de danswereld.

2016

Nieuwe website / webshop

Komt Django Dancewear met een geheel vernieuwde website / webshop om mee te gaan in de tijd.

2020

35 jarig bestaan

35 jaar Django Dancewear, kunnen wij natuurlijk niet stilletjes voorbij laten gaan, wellicht heeft U een leuk idee of suggestie om dit feestelijk te vieren.

Laat het ons weten.

2021
Django-cta

They call it dancing, we call it living

Door de liefde voor het dansvak en turnen en veel contacten met zowel de amateurscholen en sportverenigingen als de professionele dans gezelschappen hebben we veel kennis vergaard over de kwaliteit, achtergronden en technieken die er in de dans- en turn wereld zijn. Wij hechten veel waarde aan goed advies en goed passende kleding en schoenen. Al onze winkel medewerkers hebben daarom danservaring op amateur of professioneel niveau en een turn achtergrond, zodat u altijd een eerlijk en duidelijk advies krijgt.

Speciale orders

Het is mogelijk de speciale orders te bestellen voor zowel groepen als enkele stuks. Dit is kleding die speciaal gemaakt wordt op maat voor bv wedstrijden of voorstellingen. Ook hierbij staat de kwaliteit van de stoffen en de afwerking bovenaan.
Meerdere merken , meer keus.

Django-dancewear-5
Django-dancewear-7

Kwaliteit en ruime keus

Dans en turnkleding en schoenen zijn vaak zo persoonlijk dat wij het belangrijk vinden om onze klanten een ruime keuze te bieden. Wij zijn daarom altijd op zoek naar nieuwe merken en ontwikkelingen. We blijven de kwaliteit van de merken die wij in ons assortiment hebben controleren om er zeker van te zijn dat u altijd de beste materialen krijgt

Nieuwsgierig naar onze producten?

Bekijk al onze dans en turnkleding en schoenen in onze shop!